Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Πάντα πίστευα ότι η μουσική ήταν μαγική! Όλες οι παιδικές μου αναμνήσεις ,είναι φτιαγμένες από ήχους και μελωδίες!

Πολλές φορές, την κοπανούσα από το σχολείο για να ακούσω τους αγαπημένους μου δίσκους, ενώ όταν έγινα έντεκα χρονών, ήξερα ότι έπρεπε να ασχοληθώ πιο ενεργά με τη μουσική.

Ξεκίνησα λοιπόν, μαθήματα κιθάρας και ντραμς στο τοπικό ωδείο.

Δύο χρόνια αργότερα περίπου, ξεκινήσαμε μια μπάντα με φίλους και συμμαθητές.

Έχοντας λίγες μουσικές γνώσεις, παίζαμε  ώρες προσπαθώντας να δημιουργήσουμε κάτι που να ακούγεται καλά. Εκείνα τα χρόνια, η μπάντα ήταν τα πάντα για μένα! Το να μιλάς για τη μουσική, να μοιράζεσαι ιδέες και αυτοσχεδιασμούς, ήταν το κάτι άλλο.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτά τα πρώτα χρόνια όλα απαιτούσαν πολύ χρόνο και προσπάθεια. Αυτό που τελικά γεννιόταν όμως, ήταν πραγματικά ξεχωριστό.

Τα χρόνια πέρασαν, το σχολείο τελείωσε και είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε νέες μπάντες και να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους που αγαπούσαν τη μουσική.

Στη συνέχεια, ήρθε η εποχή της εξειδίκευσης. Για δύο χρόνια, ήμουν κυρίως κλεισμένος σε μικρά σκοτεινά δωμάτια (το είδος χώρου, που κάνει κάθε μουσικό καλύτερο!) μαθαίνοντας πώς να ηχογραφώ, να σκέφτομαι, να συνθέτω, να εκφράζομαι μέσα από τα drums.

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις των drums, ήταν μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία.

Πραγματικά όμως, απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο αυτών των δύο χρόνων, διότι απέκτησα βαθύτερη  κατανόηση του οργάνου, καθώς και δύο πτυχία drums και θεωρίας της μουσικής.

Μετά τη λήξη της στρατιωτικής μου θητείας, συνειδητοποίησα ότι είχε έρθει η ώρα να κάνω τη μουσική επάγγελμά μου. Κάπως έτσι, άρχισα να διδάσκω σε ωδεία και να αναλαμβάνω ιδιαίτερα μαθήματα.

Πέρασε ο καιρός, οι μπάντες ήρθαν και έφυγαν, ενώ παράλληλα είχα την τύχη και την τιμή, να μεταφέρω τις γνώσεις μου σε άτομα ηλικίας 6 έως 50 ετών.

Πρόσφατα, ξεκίνησα το δικό μου κανάλι στο Youtube, όπου μοιράζομαι drum covers, καθώς και πρωτότυπο υλικό.

Στην πραγματικότητα, μόλις τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η ζωή μου περιστρέφοταν και θα περιστρέφεται πάντα γύρω από τη μουσική.

Οι άνθρωποι, τα συγκροτήματα, οι χώροι και τα έργα μπορεί να αλλάξουν, η μουσική όμως παραμένει πάντα εκεί. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να επιλέξεις να την αφήσεις να σε ταξιδέψει!