Ματθαίος Λεγάκης

Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στο London College of Music at Thames Valley University αποκτώντας τα διπλώματα ALCM & LLCM, διεύθυνση χορωδίας στο Ωδείο Kodaly αποκτώντας δίπλωμα και Α΄ βραβείο, σύνθεση στο Ωδείο Τέχνης, αρμονία – αντίστιξη – φούγκα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και ενοργάνωση πνευστών οργάνων στο Ωδείο Ζωγράφου.

Από το 1994 έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία διαφόρων χορωδιακών και ορχηστρικών συνόλων διευθύνοντας και ενορχηστρώνοντας, για περισσότερες από 250 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Είναι μαέστρος των επαγγελματικών συνόλων “Eklipsis vocal ensemble”, “NuovArte chamber orchestra” παρουσιάζοντας ποικίλα προγράμματα σε πάνω από 90 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης είναι διευθυντής της Μικτής χορωδίας Διονύσου «Σεμέλη» όπως και της μικτής χορωδίας του Δήμου Διονύσου.

Έχει διευθύνει τη Συμφωνική ορχήστρα Κύπρου και το φωνητικό σύνολο μουσικού Λυκείου Λεμεσού σ’ ένα μεγάλο project και έχει συνεργαστεί σε συναυλίες με κορυφαίους λυρικούς καλλιτέχνες όπως Σόνια Θεοδωρίδου, Αντώνη Κορωναίο, Μίνα Πολυχρόνου, Μάιρα Μηλολιδάκη, Γιάννη Χριστόπουλο, Λητώ Μεσσήνη και άλλους, όπως επίσης και τους ηθοποιούς Μάνια Παπαδημητρίου και Νίκο Ψαρά. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει ενορχηστρώσει και διασκευάσει ένα μεγάλο αριθμό έργων για πολλά διαφορετικά σύνολα. Έχει διατελέσει μαέστρος της Φιλαρμονικής, της ορχήστρας και της χορωδίας του Δήμου Καλλονής Λέσβου, της εταιρίας «Αττικό Μετρό», της χορωδίας & ορχήστρας εγχόρδων του Δήμου Αγίου Στεφάνου, της χορωδίας του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας και της χορωδίας του Δήμου Δροσιάς έχοντας παρουσιάσει πλήθος συναυλιών σε φεστιβάλ και συναντήσεις χορωδιών.

Το 2007-2008 εργάστηκε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει μουσική στην δημόσια εκπαίδευση και διεύθυνση χορωδίας και ανώτερα θεωρητικά σε Ωδεία.