Δημήτριος Μπρέντας

Γεννημένος το 1980 στην Πιαλεία Τρικάλων.

Παίζει κλαρίνο, γκάιντα, καβάλ και φλογέρα.

Το πρώτο του ενδιαφέρον για τη μουσική έρχεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μέσα από το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον ακούγοντας τραγούδια και σκοπούς της τοπικής παράδοσης και μέσα από τα τοπικά έθιμα.

Ξεκίνησε να παίζει φλογέρα βιωματικά. Μετά πέρασε στο κλαρίνο και στην γκάιντα. Ερχόμενος στην Αθήνα σπουδάζει στο Ωδείο Αθηνών, στο τμήμα παραδοσιακής μουσικής, κλαρίνο με τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, γκάιντα με τον Γιώργο Μακρή και θεωρία μακάμ με τον Χρίστο Τσιαμούλη. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα με τον Γιώργο Κοτσίνη και τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο στο παραδοσιακό κλαρίνο και τον Θοδωρή Ρέλλο σε θεωρία δυτικής μουσικής.

Το 2008 γίνεται μέλος του σχήματος Χαΐνηδες όπου λαμβάνει μέρος σε μεγάλες συναυλίες και πολλές ηχογραφήσεις. Το 2010 δημιουργεί την παραδοσιακή κομπανία Κυρατζήδες μαζί με τον Νικόλα Αγγελόπουλο  και παίρνουν μέρος σε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι βασικό μέλος του μουσικού σχήματος dorόs όπου αποδίδουν πρωτότυπες δικές τους συνθέσεις. Είναι ενεργός συνεργάτης του συγκροτήματος Villagers of Ioannina city (VIC), όπου έχει πάρει μέρος σε μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα αλλα και στο εξωτερικό.Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες σε συναυλίες και σε ηχογραφήσεις όπως Χρίστος Τσιαμούλης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ματούλα Ζαμάνη, Ζαχαρίας Καρούνης, Ψαραντώνης και αλλοι.Έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις με κορυφαία τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο στην παράσταση Σιμιγδαλένιος, σκηνοθεσίας Λυδίας Κονιόρδου αλλά και σε παραστάσεις σύγχρονου χορού με κορυφαίες τον Ερωτόκριτο στο Φεστιβάλ Αθηνών και το Purgatorio με την ομαδα Κι όμως κινείται και την παράσταση Απόγειος στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας με την ομάδα Creo Dance Company. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις χορευτικών συλλόγων.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8gH9iexkXME&list=PLyGj4Npd7GgT1g4k0iH3fRsJdXfYrCDyJ&ab_channel=%CE%95%CE%A1%CE%A4%CE%91.%CE%95.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *