Ευάγγελος Ι. Σταθόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Ωδείο «Εν οργάνοις». Ξεκίνησε τις σπουδές του ως τακτικός μαθητής το 2007 με ειδικό καθηγητή τον Βασίλη Γρατσούνα και πήρε το Δίπλωμα της Κλασικής Κιθάρας με (βαθμό 10) Άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Οι διπλωματικές εξετάσεις διεξήχθησαν ενώπιον επιτροπής στις 31 Ιανουαρίου 2016 με την Υπ. Αρ. 305209/9335/5254/2312/16-12-2015 απόφαση του υπουργείου πολιτισμού & αθλητισμού.
Παράλληλα παρακολούθησε τα υποχρεωτικά μαθήματα της μουσικής: Θεωρία, Σολφέζ, Χορωδία, Prima Vista, Διδασκαλία, Ιστορίας και Μορφολογίας της μουσικής και Μουσική Δωματίου με την φλαουτίστρια – σολίστ Αμαλία Κουντούρη.
Στην συνέχεια έλαβε μέρος στον 1ο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΜΠΑΣ” στις 10 Απριλίου 2016 και βραβεύτηκε με τιμητικό δίπλωμα φιναλίστ.

Συμμετείχε στο σεμινάριο “Κιθαρωδία” του Αντώνη Μιτζέλου (τεχνική – αυτοσχεδιασμός – εξοπλισμός για ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα) που πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Κιθάρας GIG στις 23 και 24 Μαΐου 2015 στην Αθήνα.
Πήρε μέρος στο Σεμινάριο (Master Class) του καταξιωμένου κιθαρίστα Larry Carlton στο ίδρυμα ΄΄Μιχάλης Κακογιάννης΄΄ που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2013 στην Αθήνα.
Παρακολουθεί σεμινάρια Σύγχρονης Μουσικής Σύνθεσης και Τζαζ και Αυτοσχεδιασμού με τον αναγνωρισμένο συνθέτη και σολίστ Γιώργο Ψυχογιό.
Παρακολούθησε σεμινάρια κλασικής κιθάρας από τον σολίστ Μιχαηλάγγελο Τουμανίδη.
Διδάχτηκε ανώτερα θεωρητικά (Αρμονίας – Αντίστιξης – Κανόνα – Φούγκας – Σύνθεσης) από τον συνθέτη διεθνούς φήμης Νίκο Χαριζάνο και την καθηγήτρια ανωτέρων θεωρητικών Στέλλα Μακρυγιάννη.

Ο μουσικολόγος Paul Fowles, αναφέρθηκε στο Classical Guitar Magazine (Οκτώβριος 2011) για τον εξαιρετικό χειρισμό παιξίματός του στο έργο (διασκευή για κιθάρα σε θέμα και παραλλαγές στο γνωστό τραγούδι) «KARAGOUNA» του Δημήτρη Φάμπα.

Διδάσκει στο ωδείο «Εν οργάνοις» από το 2012 κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα.
Έχει λάβει μέρος σε διάφορες συναυλίες για νέους καλλιτέχνες.
Εργάζεται επίσης ως κιθαρίστας σε διάφορα σχήματα και μουσικές σκηνές.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *